Skogs promenad..


Härlig tid..

Ikväll var jag ut och gick med min goa glada väninna. Det blir gärna långpromenader med en hel del prat, kul. Min lilla Hector njuter också av att gå långt och få koppelträning på köpet.Han har blivit så cool. Vilken underbar årstid vi går till mötes...Tänk bara på alla ljusa varma kvällar vi har framför oss.


`` Det finns många sätt att få timmarna att gå, men hur får man dem att räcka till ? ´´

Spår, nosarbete..

Åh vad roligt ! Idag har vi varit i Västerfärnebo, hos Dick Lindfors på spår kurs. En heldag, teori blandat med praktiskt nosarbete med lagda spår i skogen. Snart är min kurs slut ,det är jätte tråkigt !! Men det har varit jätte roligt och lärorikt.

Hector..


italiensk parkering 2.


Italienskparkering 1.


Fontana di Trevi


Italien..

Vill åka till Rom igen, tittade på bilder. Det var en så mysigt och fin stad. Mycket att se. Gångavstånd till det mesta vi ville se, Colluseum, Fontana di Trevi, Spanska trappan ,Vatikanstaten och Peters kyrkan, Sixtinska kapellet m.m. Vill dit igen!

Hector..


Instruktörsutbildning SBK

I dag hade vi kurs igen, vi skulle hålla i en lektion. Jag hade om ``hunden och lagen´´. Den skulle vara i ca 1 tim, med diskutionsfrågor . Vi skulle också göra ett kompendium att dela ut. Det gick bra och jag fick också positiv feed back ang mitt projektarbete! Kul!

Instruktörsutbildning SBK


Balto, min projekthund...


Projektarbete...

I dag träffade jag min projekthund och hans matte, vi åkte till brukshundsklubben och tränade där.Vi har bara en gång kvar att träffas. Det börjar bli dags för examination snart. Hoppas det går bra..
(Bilden är från förra månaden..nu är snön borta!)

Slappa...


Det går framåt..


Duktig Hector!..

Jag har många gånger skrivit när jag varit frustrerad över Hector (mest mig själv). Inkallningen har fungerat sådär och det har varit svårt med att hitta rätt belöningar till Hector. Men nu verkar allt ha lossnat, det är så roligt när jag märker att poletten har trillat ner,och han faktisk förstår. Äntligen fungerar det mesta. Han tar till och med belöningar nu, både lek och bus, godis och till att jag bara blir jätte glad. Hoppas det fortsäter gå framåt..

Ser dig...

Jag ser dig allt!

Luna...


Mångalen....

Fullmåne igen, det innebär en period med mindre sömn och tokiga drömmar.När jag själv upptäckte att jag fungerar så,då tog det lång tid att inse att det bara är att acceptera. Jag försökte att aldrig kolla när det skulle bli fullmåne så jag skulle kunna få sova som vanligt. Men ofta vaknade jag på natten pigg,som jag verkligen aldrig gör annars, och upptäckte att månen lös in genom fönstret. Nu är det bara att konstatera fakta, månen har en väldigt stor kraft över en. Kan den dra de stora världshaven med ebb och flod så är det inte så konstigt att vi påverkas. Vi innehåller ju 70% vatten......

Boxer akvarell..


Gullig!!


Påsk ägg..

Eller egentligen vill jag ha den här lilla godingen i mitt påskägg.Kanske till nästa år.?!

Vill ha i mitt påsk ägg!!!!


Glad Påsk!


Stolta Hector..


Hera


Usch och fy...

 I går låg jag helt däckad i magsjuka,finns inget värre (tycker man just då).Sov eller låg i dvala i ett och ett halvt dygn. Men idag känns det underbart ! Det stämmer att ``Den sjuke har bara en önskan, men den friske har flera tusen.´´
 Tur att man har hjälp med allt från matlagning åt minsta sonen som visserligen är 11år, men inte helt självgående i köket, till rastning av hund. Så tack äldsta sonen som fixade lunch och svärmor som lagade middag och båda sönerna som var ut och gick med Hector ! Min kära man var oturligt på en konferance precis nu några dagar. Mellan sonen brukar också vara duktig på att hjälpa till men han var ute på jobb.Ingen glömd. Till råga på allt så var det min födelsedag....
Oj, vad man kan tycka synd om sig själv,,, Nej då, jag har bjudit släkt och familj på påskafton då ska vi fira ! 
I dag har jag nya krafter , tankarna går till att planera en eventuellt ny valp.Det skulle bli bra om ca ett år,typ i mars. Jag kommer aldrig, om man kan styra att ta hem en liten valp igen på sommarsemestern då gick hela semestern åt till valpen. Så gjorde vi med första hunden. Nu med Hector jobbade jag in komptid och kunde vara långledig i November det fungerade jätte bra.Och efter det började jag jobba lite ,aldrig på dagarna så behövde han inte vara själv så långa stunder.
 Nu är det länkar till Rottweileruppfödare som gäller. Vill ha en uppfödare som är aktiv, hundar med bra meriter. FRISKA hundar utan problem med leder,m.m.

Coola teckningar!!

Jag målar gärna hundar och andra djur, människor är för svårt. Men inte för en tjej som heter Emma hon är super skicklig!!Gå in och kolla runt på hennes sidor !!

 http://emmadamm.blogg.se/       

Hon har en tävling just nu !
   


``Det är inte det man tänker, utan det man gör som kan förändra ens liv !!! ´´

 

Hera..Min underbara tjej !


Agility

Äntligen är vårvärmen här!! Idag började Hector och jag fortsättningskursen i agility . Det är det Hector tycker är roligt ! Man ser riktigt att det lyser lycka av hela honom. Det är verkligen hundar gjorda för ändamålet.Han och jag var slut efter 1 1/2 timme, vi är bara fyra stycken i gruppen så det blir mycket träningstid. Vi hade dessutom kanonväder idag! Kursen är på förmiddagen 9 - 11:30, perfekt tid när man är ledig eller kan flexa som jag kan. Jag har byggt en bana på tomten med en del hinder ,tunnlar, däck och slalompinnar.Men vi har knappt tränat under vintern så med tanke på det var Hector jätte duktig idag. Kul att göra något som han verkligen tycker är roligt. Lydnadsträningen är det ju mest jag som får försöka övertala honom att vi ska göra, svårt att motivera honom då. Jag försöker föra över glädjen till andra saker men vissa saker verkar finnas helt naturligt,och då ska man kanske hålla sig till det. Det får bli en ny hund att träna lydnad och bruks med . Jag har lite planer på att köpa en Rottweiler till. Jag trodde jag hade blivit bränd och aldrig skulle våga köpa en till. P.g.a. att Hera fick väldigt svåra problem med lederna i ung ålder. Jag var tvungen att fatta det svåra beslutet att ta bort henne redan efter 13 månaders ålder. Det var en tung tid saknaden efter henne var stor, hon var en så fin och trevlig hund.Trots att veterinärerna på Strömsholm trodde på operationen så upptäcktes det att förslitningsskador och defekter var svårare än de kunde se på endast röntgenbilder.

RSS 2.0