Hunderiet går framåt...

( En svart/ vit akvarell av Hector som valp)


I dag var jag med och såg hur min mentor  gjorde när hon tog emot en kvinna med sin ``Problemhund´´. De har problem i kontakten med andra hundar och även människor där han ibland gör utfall.  Först intervjuade hon henne i ca en timme, och  fick material som hon ska använda när hon ska göra en analys av hunden. Sen gick vi ut och hunden testades i lite olika situationer, även hans helt vanliga beteende studerades. Allt filmades också. Det här var första gången de träffades och redan började en del saker klarna. Det är nästan alltid vi människor som är orsaken till hundens beteende.Vi påverkar hundar mer än vi tror.

Det ska bli intressant att följa den här hunden. En lite osäker men jätte mysig hund..  Nästa gång vi träffas ska hundägaren få ``redskap´´ för att lyckas med fortsatt  träning.




```Alla hästar går att rida in ..och alla cowboys går att kasta av!´´

Kommentarer
Postat av: britten...

så spännand edet låter det du berättar ...vi har ju en sk problemhund...och han hade haft det ganska tufft när han kom till oss som 18 månaders hund....tilltron till människor hade fått sig en rejäl knäck..och den har han i dag snart 13 år senare svårt för....han litar i stort sett inte på någon annan än husse och matte och det kan vara ganska jobbigt ibland..och så har jag nog också tyckt lite " synd " om honom och antagligen varit för snäll, så en del felaktiga beteenden beror säkert till 100% på människan ...det tror jag också...

2009-08-26 @ 16:08:08
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Anonym

va fin bild =)



aaa gör såå :D

2009-08-26 @ 21:39:08
URL: http://vesna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0