Bra att komma ihåg till stranden....


Härliga sommar...


Ta vara på din lilla stund på jorden...

Vi har alla 24 timmar per dygn.

Rätt använt räcker tiden till !

Min lilla Hector..


tequila...

Roliga skyltar. Bilder på skyltar

fest....!!

I går var vi på fest hos våra gulliga vänner som hade passat på att gifta sig hemligt, på stadshuset den 12 / 6 . I går kunde äntligen vi gratta dem. Vi och två par till var där, mycket trevligt. Massa toksnackande blev det och jätte mycket skratt. Mycket skvaller fick vi höra också, ibland överträffar verkligheten dikten, som det heter !

Eftersom vi varit på cup i Eskilstuna hela dagen idag ( sonen spelar fotboll), så tog vi det ganska lugnt med drickandet . Jag och en del andra lagföräldrar träffades 05:50 i morse och städade hela innerstan efter City festivalen, har aldrig sett så mycket skräp.Vad gör man inte för lagkassan.? Men ibland kan det hända att man kan festa till lite mer..

Den här skylten kan bli ett litet test på hur statusen är....

Snacka om hundhår.....


Kul skylt....


Hector spanar...

Hector the Shetland Sheepdog Pictures 251975

Nemi = bäst !


Nova scotia duck tollare ...


Riktig man ?......


Tollar valp...


Nova scotia duck tollare ...


Jag träffade min mentor på brukshundsklubben,som erbjudit sitt kunnande om det skulle bli några problem eller frågor som jag inte kan svaren på. Mycket värdefullt. När jag ska hålla kurs i höst.
 Man ska ju inte bara utveckla och lära hunden utan det viktigaste är ägaren. Det sägs att det inte finns några hundproblem utan det är ägaren som har problem. Det är något att tänka på !!

Hon frågade om jag bestämt val av hundras än. Hon vet mitt velande mellan olika raser.
Då kom hon med ett mycket intressant alternativ, en Nova scotia duck tolling, eller ``Tollare´´.
Ju mer jag tänker på det , ju mer tror jag att det kan vara min nästa hund.

1) Tollaren mår bäst av en medveten ägare. Den behöver klara regler och ett nära förhållande till sin ägare.

2) Självförtroendet och egensinigheten hänger ihop med arbetskapaciteten. Behöver klara gränser. Annars kan en liten tollarvalp helt på egen hand knalla ut i världen med svansen i vädret.

3)En harmonisk tollare kan infria alla förväntningar på en mysig följsam familjehund.

4) Tollaren behöver både fysisk ovh mental stimulans.

5) Många tollare lyckas bra på lydnadsplan, i räddningsarbete, bevakning, spår och sök. Samt på agilityplan.

6)Tollaren behåller sin leklust och livsglädje långt upp i åren.


Hane: 48 - 51 cm.  20 - 23 kg.

Tik: 45 - 48 cm.  17 - 20 kg.

Instruktör på valpkurs i höst...


Liten Hector..


Skön behandling...


Tur med stuga....

Vilken tur vi hade som fick tag i en stuga en vecka utanför Rimbo. Vi är ju inte ute i god tid, men det gick bra. Yngste sonen ska dit på hockey läger, det är tredje året. Stugan verkar jätte mysig och ligger bredvid en sjö. Hunden fick vi också ha med annars är inte det något självklarhet.

Jaha.. då var det dags igen för några akupunktur behandlingar. Jag har gått en längre tid och haft ont men trott att det ska ge sig och bli bra. Det är nacke och skuldror som spökar, det konstiga är att det är tredje året jag får problem och det till sommaren. Då jag är allergisk mot allt som är antiinflamatoriskt är akupunktur enda sättet för mig att bli bra.

Var och tränade med Hector på agilitybanan. Vi träffade hans Springer kompis, Balto. De har så kul ihop. Fast först var det träning i värmen. Vi började när det var svalt och tränade inte så länge. 
 


``Lär dig säga nej. Låt inte munnen överbelasta ryggen.´´

Svenne banan....


Knep och knåp...

Ja nu när vädret ser ut att bli vått, minst sagt på midsommarafton så får man ha en plan B. Vi har alltid varit, de senaste sjutton åren, ute hos mina föräldrar. Det har ibland regnat men bara skurar. Vi har varje år kunnat binda midsommar- stången samt dansat runt den, tävlat i femkamp, gått tipspromenad samt lekt sista paret ut . men i år ser det mörkt ut om de nu får rätt. Häxkraften i en får önska och kanske kan man rå på vädret, det gick ju på student dagen ! Nu håller jag ialla fall på och förbereder en kändis frågesport, har klippt ut ögonpartiet från kändisbilder och så ska man gissa vem det är. Inte så lätt som man tror.
Vi är i år 32 st, fem kan inte komma, hela halva släkten, åldrar mellan nyfödd och 75 år !
``Man behöver inte göra allt, och man behöver inte göra allt som man alltid har gjort! ´´

        GLAD MIDSOMMAR !!!!!!!!

Turkiet..


Turkiet..

Nu är resan till Turkiet bokad och betald. Åh, vad skönt det ska bli. Samma hotell som förra året. Vi var supernöjda med allt ! All inclusive. Vi har också varvat resor till Grekland, Spanien, Italien och Tunisien men återkommer till Turkiet. Det är femte gången som vi åker dit, vi har varit i Kemer, Alanya och Side.
Nu börjar nedräkningen....!

Shetland sheepdog - Hector


Fel..

``Jag kan erkänna att jag inte alltid har rätt, men jag har aldrig fel..´´ 
 
;)   


Titta en gång till.....


Rätt använt är livet långt nog...


Bloggar från hemstaden....

Vad kul det är att läsa bloggar från sin hemstad. Jag fick tips av en kompis på många kreativa bloggare.Mest tjejer som skriver om allt från smink, resor, mode, småbarns tiden, arbete mm. Kul för man känner igen sig i miljön och vilka platser de besöker och skriver om.
 Många är så duktiga på att skriva på ett tilltalande roligt sätt. Fortsätt, tack!
`` Jag har slutat att fråga och undra varför.. Jag får ändå inget svar, man lever tills man dör..´´

Hector...


Konstig händelse...Livet går upp och ner...

I dag ringde grannen och frågade om vi saknade vår gula katt, Famous. En katt hade blivit påkörd och dött direkt, föraren hade kommit med katten till honom.
 Till saken hör att hans dotter bor bredvid oss och de har också en katt, väldigt lik honom, som fått tre ungar för två veckor sedan. För att krångla till historien ytterligare så är bakgrunden till kattägandet så att vår katt Tequila fick ungar för tre år sedan, och då fick min svärmor Famous. Han var innekatt för hon bor i stan., men det gick bara bra i ett år, sen ville han bara ut. Då fick han flytta tillbaka till oss.
Nu har hon sommarstuga bredvid oss,så hon följde också med och skulle avgöra om det var Famous som blivit påkörd.
Katten låg på en svart sopsäck, ja det såg ut att vara Famous, den såg ut att sova . Svärmor var säker och blev ledsen, men vi tröstade oss med att döden hade varit omedelbar. Bättre att han dött, än blivit svårt skadad. Jag tyckte bara att det var konstigt att han hade vita tecken i pannan, men jag blev så osäker, allt annat var verkligen lika,markerat randig svans, vita stora tassar, smal, ljusgul mm. Hon tog säcken och vi gick tillbaka hemåt. Vi sa att vi skulle begrava den där vi hade begravt våra andra djur, i en vacker skogsbacke.
 MEN...då ser jag en gul katt sitta på en sten framför oss!  Vad lik Famous den var...Vi tittar på varandra och börjar skratta lite nervöst.
Oj !, då är det inte vår katt i säcken!?... Det blev lite konstigt att gå tillbaka och knacka på och säga att det nog var deras dotters katt istället . Det tråkiga är ju att då har tre små ungar ingen mamma längre. Det som också var konstigt är att hon inte verkade ha någon mjölk i spenarna,  hon hade så små spenar och juver så det var därför hon först kunde tas som en kastrerad hane.
Men historien är kanske inte slut än...Hon är inte hemma förrens ikväll, har vi tur så är det inte deras katta heller..Men någans kära husdjur är det . Sorgligt.

Vänner fortfarande...


Sommrigt....


Ska man...?

Ska man verkligen behandla andra som man själv vill bli behandlad ?........

Ska man inte behandla andra som man tror att de vill bli behandlade !?

Lill-killen


090612

Vädergudarna var med oss idag !!!. Jag är så glad för alla studenters skull. De fick fint väder när de gick ut,  och hela två varv runt stan på lastbilsflak han de innan regnat kom.

Student tårta...


Student gott...


Ska också plocka blommor....


Dekorationer...


Tok grejar...

Har tagit en liten rast från allt student fej tills i morgon. Då tar mellan sonen studenten. Kul när det går bra för ens barn. Han har kämpar som bara den i tre år, men det har lönat sig. Han har till och med fått jobb. I dag är han en av stipendiaterna på hans skola. Riktigt roligt. Utdelnings cermonin är i eftermiddag.
Lite uppkäftigt att vädret idag, just nu är soligt och varmt, när det skulle bli ett riktigt skitväder i morgon.

Jag är så nöjd nu när det är fint och fixat här hemma.Jag tycker det är viktigt att ha det fräscht runt mig så citatet stämmer inte riktigt på mig, men jag tycker det är roligt :

`` Vad gör det att det finns lite skit i hörnen....det är väl ingen som ska vara där?!´´

Lill tjejen ....


En tanke..

`` Det viktigaste är inte varifrån man kommer utan vart man går . ``

Vacker grind ...

Ljuvligaste grinden!

Skön sov stil..

långben

Bloggar...

Tänk vad kul att det finns så många bra bloggar !  Jag fick tips av en kompis på många bra bloggar från min hem stad . Det är skrivare i spridda åldrar och alla skriver såklart om olika saker och ämnen . Jag som mest skriver om hundar  blir glad av att läsa andra saker om tex. smink, mode ,småbarnstiden, teckningar, resor mm.  En riktigt duktig tjej att teckna är Emma Damm, som jag länkar till.
Kul och fortsätt skriv !

Olika färger..


BC


Levande tatueringar...


Söta valpar...


Velar..

Border Collie

Hund...

Jag vill så gärna ha en hund till, men velar mellan Rottweiler och Border Collie. Men i dag lutar det mot BC (igen). Jag vill tro att om jag köper en rottis tik, så ska hon bli som Hera var. Och det är nog ganska liten chans. Det är dessutom kul att prova något nytt. Så nu far jag runt på nätet mellan olika uppfödare och sidor och letar information. Jag har inte bråttom utan kan leta tills det dyker upp ett bra tillfälle och hund  .

Tussen...


Sommar eller...?

Tur att man har almanacka så man vet att det är juni. Var ute och gick med Hector på förmidagen det blåste kallt så jag drog upp luvan på vinterjackan jag hade på mig !  I juni !!! I går hade vi en avslutningsträff med hund kursen . Vi var hemma hos mig, och åt och fikade lite. Det var en del återbud så det kändes ett tag som ``tio små negerpojkar´´. Kul i alla fall att träffas och prata lite .Det blir också så att jag ska börja i en liten tränings grupp och komma lite längre i lydnaden.  Kul !
Hector är nog bättre i sitt ben nu. Ska prova igen att vara med på agilitykursen på måndag. Om han haltar det minsta något mer ska jag boka tid hos Stefan Rose'n på Re Dog.`` Var inte rädd för att ta ett stort steg ibland, man kan inte korsa en ravin i två små !´´

RSS 2.0