Shopping och lite förberedelser...I dag var jag ledig!!! Efter att ha jobbat hela helgen och även hunnit med att gå ut med vänner i lördagskväll hinner jag med ett  litet blogginlägg också. :D
Shoppade på H&M och Gina mycket kläder för en billig peng.
Mix-matchning...Skorna var helt underbara som klarade av en hel lördagskväll med dans utan att skava!Hector var i bustagen.Han var på jakt efter sin boll. :D

Han får passa på att busa nu för i kväll får han stanna hemma. Vi har femte gången på valpkursen och ikväll ska de få spåra.
Har förberedit plastband i klädnypor till spåren. Nu hoppas jag bara att det inte börjar regna.....
``Man tittar inte bakom dörren om  man inte stått där själv!´´

Valpbesök..

I dag var vi på besök till uppfödaren och tittade på valparna igen! De hade vuxit ganska mycket, de är fem veckor nu.Ena hanvalpen sover så sött.

Jag har köpt mer blod och så hade jag turen att få en klöv av uppfödaren idag. Lite kruxit att få tag på, måste snacka med jägarna här ute och jag behöver klövarna nu och det är inte rådjursjakt direkt.
I morgon ska vi upp i skogen och lägga viltspår igen. Tänk att min lilla Sheltie, Hector, är så tokig i att spåra och mer än gärna intresserar sig för klöven. Det är kul.

Kvällspromenaden med mannen och Hector.

Granngården har köpt Gutefår. Jätte fina!Svaret på kompisens hunds ras är förstås en brun
Curley Coated Retriever, med personlighet.Fina Phebe!


Som är en .....? Ja vadå? Någon som vet rasen? :D

Viltspår.I dag i värmen var jag och en kompis i skogen och la viltspår till våra hundar.Hector är jätte duktig. Han spårade fint och var så stolt när han hittade klöven!Det var Phebe med.

Världens sötaste valpar!!I dag åkte min yngste son och jag direkt när han slutade skolan och tittade på valparna. Det var första valpbesöket, de är fyra veckor nu. Vi vet inte vem av hanvalparna av kommer att få ännu. De är lika söta allihop! (såklart!)
Det är tre tikar och tre hanar, jag har valt en hane. Han kommer troligen att få namnet Reko.
En av hanvalparna som försöker dia.

Duktiga fina mamma Guinness. Än har jag leksaken för mig själv. ;D


Inspirerande föredrag!

   

I går kväll var jag på ett föredrag av Eva Bodfäldt, Fyra vägar till en bra kommunikation. Vi var i hennes lokal i Hägersten. Det var verkligen super bra!
Eva är en inspirerande, rolig och kunnig person.
De fyra nycklarna är inlärning, följsamhet, lek och passivitets träning. 

Jag har redan tidigare köpt hennes bok Kontaktkontraktet, dvd:n och handledningen till boken. 
När jag träffade henne igår pratade jag om att jag är intresserad av en studieplan till hennes bok, som man kan ha i kursverksamheten och då visade det sig att den var klar och jag fick ett exemplar!!! Det kändes som rena julafton!
(Eva Bodfäldt.)

Hon poängterade att leken med din hund är den viktigaste delen i inlärning och hundträning. Den står för kontakten och framför allt belöningen! 

Alla hundägare ! -Lek mer med era hundar ute!
Kampa, smyg på hunden, busa, jaga hunden, göm dig, retas lite, och använd också leksaker: Ett litet skinn i en långt snöre, boll i snöre och låt hunden vinna ibland också, även kamplekar!
Är de inte föremålsintresserade lägg godis, korvbitar eller kyckling i en strumpa och knyt fast i ett rep. Då blir de intressantare!

Behåll den lekfulla valpen i hunden hela livet!

``En hund slutar inte leka för den blir gammal, den blir gammal för den slutar leka!´´


En skön hund dag!

I dag känns det som en skön ledig dag.  Jag har nyss varit ute på en promenad med Hector, vi såg en pytte liten snokunge vid vägkanten. Eller vi ...jag tror inte Hector såg den i alla fall brydde han sig inte det minsta.Det får bli en härlig dag i solen. Kaffekoppen bredvid solstolen. :D

I kväll ska jag och en annan instruktör från Brukshundklubben åka på ett föredrag av Eva Bodfäldt i Hägersten. Det ska bli intressant, hon är författare till bla Kontaktkontraktet.
Föreläsningen i kväll handlar om ``Fyra vägar till en bra kommunikation.´´


   

Just nu är det gott att leva!

Nu är jag på banan igen!!

HectorVilken fin uppmuntran jag fick av
http://dreamingaboutmolly.blogg.se/Jag ska hitta på sju saker om mig.

1. Jag håller på att längta ihjäl mig till 17:e juni då jag ska hämta hem min valp.
2. Det är en jaktlabrador.
3.Vi har nyss köpt lite nya soffor och annan heminredning, så nu tycker jag att städningen och plockandet är roligt ett tag!
 Nyhetens behag...
4.Jag kan jonglera med tre bollar.
5.Håller just nu en valpkurs på Brukshundklubben.
6.I dag ska jag lägga ett spår i skogen till Hector.
7.Är pånytt född nu när solen och värmen äntligen har kommit!!!  :D

Alla underbara, jag ger er som vill äran att ta emot en award och berätta lite om er!
Äntligen blommar det!Röda gullvivor.Gulsipporna blommar sist av alla.

  

Hjälp...tiden räcker inte till!

Jag hinner inte med min blogg just nu!!  :(

Jobb, jobb som i och för sig är själv valt men dubbla pass för att kunna vara hemma sen när valpen kommer sätter sina spår.... trött och ingen tid till att blogga .
Jag återkommer om en vecka med nya tag.

Ses !  :D

Bak dag...

Regn ute, bra! 
Då kan man få saker och ting gjorda inne.

Äldste sonen och mannen fyller år, dagarna efter varandra i helgen.
Då gäller det att bulla upp!  :D

  
Kakorna är både lätta att göra och goda. Det passar mig!

Nougatrutorna är också enkla men super goda!!

Nämen...!  Nu tittar solen fram!?

Det passar väldigt bra. För ikväll ska jag hålla tredje valpkursen. :D


Ut med det gamla in med det nya...
Vi har fortsatt städat och rensat hela gårdagen och i dag. Vi kastade ut gamla soffan i tv-rummet på övervåningen körde den till återbruket och köpte en ny på Nordic.
(Det här är den nya med divan.)Vi köpte soffa, matta, soffbord och kuddar på IKEA. 
Sonens gamla rum gjorde vi om till kontor/ gästrum.Nu är det bara lite tavlor kvar.
Den gamla soffan hade verkligen gjort sitt!
Det var 17 år sedan den var ny. Tre barn som klättrat och tittat på teven i den och en hund och ett flertal katter har också sovit skönt i den.

  

Vårstädning...Jag har kommit in i en rens fas, i förmiddags var det vedbodens tur.Så mycket skräp som samlas i bodar.
Nu ska vi göra iordning vedboden och sopa ur så vi kan stapla in ved till nästa vinter. Veden ska bara bli riktigt torr först så det är inte dags förren i slutet av sommaren, men det är bra att förbereda.

De trassliga grenarna bakom dörren är en av våra vindruvsplantor. Den skulle behöva beskäras...men jag vet inte när och hur??
Någon druvexpert som vet...!?Hur kan en så oansenlig blomma vara en bland de vackraste..!?

``Keep your face to the sunshine and you cannot see the shadow.´´

Tackar!

Jag blev firad i efterskott av min brors familj, jag fick en jätte bra handsalva, det är välbehövligt nu när man är ute på tomten och påtar med det mesta och sen går in och tvättar händerna.
Jag fick också en mascara som ska göra min omgivning hypnotiserad av mina täta långa fransar.. ;D

Det var kul att träffa bror min och hans familj, de har nyss kommit hem efter en semestertripp till Karibien.
Jag var tvungen och ta lite bilder på det som kallas väntan...men inte tycker jag att det gör ont när knoppar brister...tvärtom det är lika underbart varje vår!!Snart blommar det...Hubbe ligger och har det skönt i skuggan under trädet.Vässar klorna lite.

Sen är friden förstörd...Vi ska leka!!Springa runt trädet är roligare än att bara slappa katten!!Båda verkar faktisk ha lika roligt med sina jaga lekar. I bland börjar katterna jaga hunden.Sen är det lugn som gäller igen.
Törstig, måste in och dricka kallt vatten!

Valparna...och en ska bli min!

 
 
 
 Det här är en bild på valparna som uppfödaren har lagt ut på sin hemsida.

Jag valde en hanvalp men vilken av hanarna jag får är inte klart än, då uppfödaren väljer ut vilken hund som är lämpligast till oss valpköpare.

Jag har inte bestämt namn ännu, men Charlie ligger just nu bra till.
 Det hade det gjort även om jag valt en tik.

Vi längtar så tills det är dags att få hälsa på dem.


( bild:  Thorsvikennel)

”På bilden syns ganska tydligt att valparna har två olika svarta nyanser. Tre av dem är lite mer brungrå medan de andra tre är sotsvarta. De brungrå har även små vita fläckar i handlovarna fram, s.k. bolo-pads.”

”Bolo marks are named after English dual Champion Banchory Bolo, who produced this mark in many of his puppies and future generations. The mark often goes away or is hidden by black hairs when the puppy grows up. Bolo marks are notconsidered a mismark. Many Labrador breeders see them as a sign of quality. Bolo marks are also linked to an excellent coat structure.
A small white spot, stripe or patch on the chest or Bolo pads (under the feet) are very common and do not lessen the quality of a Labrador, nor indicate it is not pure bred. To the contrary. A small white spot on the chest or under the feet is NOT considered a mismark and should not be penalised. (In most yellow Labradors the white spot is hardly visible, or not visible at all.)”Ha!

Det blåser idag så vi höll på att blåsa bort. När vi kom in i skogen var det som att gå in i stillheten själv, där var det vindstilla. jag la ett spår till Hector, det gillar han. Det gick jätte bra , snyggt jobbat grabben!
Nu bär det snart av till  jobbet, så det blir inte så mycket bloggande av förren kanske till kvällen....
En mycket blyg kille går in på en bar och ser en snygg kvinna som sitter vid bardisken. Efter att ha samlat mod en hel timme går han fram till henne och frågar med skakande stämma:
- Öh.. du har väl inte lust att snacka lite?
Efter ett ögonblicks tystnad skriker hon:
- NEJ, jag vill INTE ha sex med dig!
Alla i baren stirrar nu på dem och killen smyger sig, totalt röd i ansiktet, längs väggen tillbaka till sin plats. Efter ett par minuter går kvinnan över till honom och ursäktar sig. Hon smilar och säger:
- Du förstår, jag studerar psykologi, och håller på att samla stoft till min speciella avhandling, som handlar om hur folk tacklar pinsamma situationer.
- Mannen rör inte en min, men ropar så högt han kan:
- 5000 kronor?! Du kan inte mena allvar?!


RSS 2.0