Det är fortfarande sommar!!!Livet är härligt att leva, bara man har tillräcklig dålig karaktär för att njuta av det !

Så många funderingar...

Det är så kul med alla som skriver och klurar. Det finns många funderingar om stort och smått.
Livet är verkligen upp och ner. Ibland bryr vi oss om småsaker och det kan vara allt från mode, smink, fina foton,semestrar eller vädret. Sen händer det plötsligt något som man inte rår över sjukdom eller död. Då är man uppslukad av det ett tag. 
Men småningom förvandlas genom livets mysterium de gångna sorgerna och problemen till stilla glädje. Så kan man kosta på sig att åter ta vara på de små glada stunderna av livet. Precis som det ska vara !
Har med glädje följt frågan vad en insekt är, det är väl en härlig fundering. 


`` Ta inte livet så allvarligt, du kommer iallafall aldrig ifrån det levande !´´


Packa inför hockeyläger...

 

När andra packar bilen full och ska ut på semester ser det så mysigt ut. Jag kommer ihåg känslan när jag var liten och man fick ha kudde, täcke och sina saker i baksätet. Brorsan och jag delade utrymmet och man fick ``boa in sig´´sova när man ville, inget bälte behövdes. Det var säkert, bara man satt bak.
Nu har åren gått , jag har tre barn( två vuxna egentligen) jäklar vad man har packat, det känns inte lika mysigt att packa bil längre...Jag har blivit bekväm !
Det får gärna var hotellrum nu för tiden, där det ingår god frukost. Lyxa till det lite. Få känna sig lite bortskämd så där...   

 Oj.. .nu drömde jag mig bort ! Vi ska packa snart för sonens hockeyläger och vi har hyrt en stuga...Där man lagar all mat själv.. Kanske förbereder nåt mål hemma och tar med..  Ja , ``Det ordnar sig nog med blommorna, bara kärringen dör.!´´, som min mans gamla morbror jämt sa.

Vår lilla Hector ska med, så det är skönt att slippa fixa hundvakt igen.  De stora killarna ska vara hemma och se till att huset står kvar tills vi kommer hem.

Hönor och honung...

Jag och sonen åkte ut till mina föräldrar för att ge hönsen mat och vattna blommor. De är nämligen bortresta till Gotland, lite avundsjuk blir man..Då passade vi på att ta hem nyvärpta ägg, och så hade pappa ställt fram en ny slungad honungsburk, mums !
Det blir gott att ha i te eller gå och smånalla ur burken när man är lite sugen på nåt sött.

Olika sätt att se tillvaron... Den här bilden är från VLT, som en läsare skickat in. Kul perspektiv av tillvaron. Är det så här en liten Chihuahua känner sig när en stor hund kommer?!

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet......


Rätt använt är livet långt nog...

Livet går upp och ner. Nu när vi har semester vill jag bara att allt ska vara bra. Men igår fick jag ett besked, att mannens systers fd  sambo, kusinernas pappa, var död. Han har kämpat med en svår form av MS i 10 år. Han var alltid så glad, och det är så jag väljer att komma ihåg honom. När en människa inte ens hinner uppleva sin 50 års dag är det så sorgligt.

Livet är också otroligt fantastiskt . Livet för alla andra fortsätter.
Solen går alltid upp oavsett vad som har hänt dagen innan !
Vi hade goda vänner hemma igår och grillade, de förgyller ens semester.

`` Alla dessa dagar som kommer och går , glöm inte att skratta, umgås och njut, för det är ju det som  livet !´´


Uppskatta Livet...

 

Lev livet, känn livet, njut av livet.. Det pågår så kort tid. 

Just nu, är vår stund på jorden !

Vår Famous... Solbrännan har försvunnit fort !..Längtar tillbaks till Turkiet .Nu ska vi ladda om för att jobba på lite här hemma den här veckan. Staketet behöver  målas rött, och grinden vit. Det är mitt projekt. Mannen håller nämligen på att bygga tak och en liten veranda till grovíngången ( tvättstugan ).
Det är roligt när det blir fint, och det man gör leder framåt.

När man då ser hur bekymmerslöst en katt har det , så är det med blandade känslor man lever sig in i hans liv...
Och kom ihåg.  `` Man tycker ju inte mindre om sin man,bara för att man tycker mera om hunden.´´    ;)

Vackraste dikten...

P1040428

Rätt lag vann...!

Rätt lag vann, kvällen är räddad. Nu är hela hockeyveckan slut. De fick priser och medaljer . Sonen verkar mycket nöjd !

Jag - en hockey morsa..

Hockey är så roligt när sonen spelar. I dag är sista dagen på VIKs hockey läger. NHL- veckan , de har bara NHL lag och får en riktig match tröja ,den de spelar i när veckan är slut. Har sett första matchen kl: 9:00, det blev 2 - 2. Nästa och sista matchen är extra kul för då möter Montreal ,Atlanta. Min man coachar Atlanta och sonen spelar sen igår i Montreal. Hoppas Montreal vinner för familjefridens skull resten av kvällen...;) 
I dag kom Peter Popovic och stod med i spelarbåset med killarna och sen fick de autograf på sina tröjor. Sonens coach är Jörgen Holmberg, också en gammal duktig hockey spelare. Det är kul för killarna. När man är 11 år och verkligen vill satsa på hockey så är varje match på liv och död. Men de har mycket roligt ,livets skola pågår hela tiden. De formas verkligen av varandra, då är det så viktigt att de får skratta ,för det är mycket tok mellan grabbarna.-Vad är det för skillnad på en hockey morsa och en Pitbull..??


Svar : Läppstiftet


(Citat av  USA´s  Sarah Palin under valet. -2008.)

VIK, NHL- läger vecka...


Kompenserade svarta kläder med knallig färg!!

 


Det är färgstarkare i verkligheten !!

`` Carpe Noctem´´

( Fånga natten )

Vilken dag..

Började dagen med att packa in hunden i bilen med vatten och hans prylar. Åkte sen och tittade på sonens  hockeymatch, de kämpade, och i dag var det ett positivt lag igen. Jätte kul att se, och det slutade med vinst.

Sen bar det av ut till mamma och pappa. Hunden lämnades hos pappa medans mamma och jag åkte till Tuna Park. Jag skulle göra jätte coola rea fynd var tanken... Jag är ganska kräsen och brukar inte komma hem med så mycket kläder, det är ju inte bara att kläderna ska vara fina, de ska vara skapta för att sitta på min kropp också !
Idag hittade jag bra kläder en kjol på Esprit. En snygg kofta /poncho på Joy, och en topp med brodyr på MQ. Men var det rea fynd......??  Svar NEJ !   Det var höstens nyheter. :)
 Så är det alltid för mig på sommar reor !

Svartakläder som bas i höst...

 


Jag har förbjudit mig att köpt svarta kläder länge nu, så till hösten är det okej att fylla lagret igen... eller hur..!

Sol...

Skönt solen är tillbaka ! Mellan sonen (18) är hemma idag , kul med sällskap. Ska passa på att gå ut och sola lite, han ligger i solen och läser en bok. Sen in och kolla på en hockeymatch igen. Första matchen i dag var kl. 9, de fick stryk med 6-2, så då lackade sonen (11)  ur och blev skit tjurig. Tråkigt när man har ``Vinnarskalle´´, och det här blir baksidan av det. Men de får ta nya tag till eftermiddagen.

samlar hund...


Kontraster..

Ska strax åka in och titta på sonens hockeymatch. Det blir att ta med en jacka. I morse var det mulet, sen blev det nästan sommar, sen ösregnade det . Och nu skiner solen igen så Hector fick sig en långpromenad, men det blåser nästan
storm.
                                        Snacka om väderäderkontrasternas dag !
 `` Livet består inte av att ha bra kort på hand, utan att spela dem man har väl ´´


Liljorna igen...


Vad ser du ?

Men det är faktiskt bara en pappers bit !

Så lite att säga..

 Gäller väl inte min blogg va ....?

Badat och borstat hund...Nu har sonen som är elva börjat på hockey läger, och min man är ledare. Det blir lite ovant att vara själv hela dagarna. Som tur är kommer de hem på kvällarna och sover hemma. Det är mest killar från VIK - hockey .
 Om ett tag ska han på ett till hockey läger,  i Rimbo, men då har vi hyrt stuga och ska följa med så vi kan kolla om de har matcher och på en del träningar . Det ska bli mysigt. Det finns nog lite att se, och shoppa kan man nog också göra . För Rimbo ligger ju nära Uppsala.

I brist på annat tog jag och schamponerade och borstade Hector.
Det blev en fluffig och stilig kille, värt mödan av över en timmes slit .

Inga händer...

 

Pianounderhållning a´la Turkiet.

Liten sötis...

 

Jag kunde inte låta bli att köpa den lilla Yorkshireterriern på Antalyas flygplats.
Mitt samlande när det gäller hundar går nog aldrig över..

Fotspår...

 

`` Jag behöver inte inledas i frestelsen. Jag kan gå själv ! ´´


``Den som vill uppleva nya stränder måste förlora allt land i sikte för en lång tid.. ´´

Pegasos Club..

 


Vårt hotell från stranden..

Jaha, då var man hemma igen från Turkiet.

Skönt att vara hemma igen, fast det kunde väl vara en varm och solig sommar i Sverige också ! Vi har haft det så bra,god mat, fint hotell, inget kunde vara bättre.
Kul att träffa Hector efter en vevka.Mina föräldrar och svärmor turades om att vara hundvakt. Skönt att slippa lämna honom på hundpensionat. Hos dem är han van att vara.

Jag vid datorn....


Jag borde gå och lägga mig. Mitt öga svider av ögoninflammationen, det är bättre men inte bra.

Jätte liljor.. de stor trivs..
Liljorna blir större och kraftigare för varje år. De är ca 1.60 Cm höga .

Mina jätte liljor slår snart ut...


Äntligen färdig målad....

Jag är super nöjd med resultatet..

Har ögoninflammation...
Usch för ett kliande, svidande öga. Jag har varit till läkaren idag, fick ögonsalva. Typiskt för vi som ska åka till Turkiet snart. Men det hinner nog gå över tills dess, salt, sand och sol. Känner mig som den här bilden.

söt liten ängel..Så underbar liten ängel, skulle gärna vilja ha den..

De verkar busigt intelligenta...

Ett bra svar på en fråga jag hade om Tollare. Tack !)

Ja dom är toppen att tävla med.Jag har ju börjat med lydnaden & borde egentligen ha kommit längre men har behövt jobba lite med mina nerver som nu blivit mycket bättre.
Kör tolling & aportering också.& skall börja med agility lite grann.Till hösten hoppas vi på en start i brukset också som vi skall satsa på.
Så de är roligt med tollare.dom är bra i massor!
detta är min första hund så jag vet inte hur duktig jag är men jag har ju såklart vuxit tillsammans med honom.Tillsammans är vi bra!
Jag kan inte mer än att rekomendera rasen om man söker efter en hund som man måste ha tid för.måste ha intresset för att aktivera.Inte bara promenader utan andra akitviteter.
Dom hittar ju på hyss jämt & de är otroligt många skratt som kommit tillsammans med min tollare & många skratt som varit åt honom. Dom är ju otroligt smarta. Theo tex älskar mat(som alla tollare) & han gör allt för att få tag de. Han har lärt sig att öppna skåpen,lådor tunnor ja allt. De är barnlås som gäller här hemma nu..:


Nu är det Tollare som gäller...Nu håller jag på att söka så mycket information som möjligt om Tollare. De verkar vara en mycket lättlärd och arbetsvillig hund. På gott och ont.
Fick ett inlägg av en tjej som har en egen , hon berättade mycket nyttigt.

Söt Tollare..
Så söt.

Oj.. hittar inga ord.....FLYTER HON ELLER SJUNKER SOM EN GRÅSTEN?

instruktör...


Hjärtat...lilla Hector..


Arbets lust...målat akvarell..Dvärg pincher ``grynet´´

Måla, måla...

Det är inte bara att måla en trapp och så är det klart. Nu har jag målat den fyra gånger och det behövs en femte också. Det får bli i morgon. Men det kommer att bli ett sådant lyft för hallen så det är bara att måla på. Det fortsätter att regna så 
jag fortsätter fixa härhemma. ( lite inspiration, nedan) . Jag vill inte bara ha vitt runt mig, men det är så fräscht. En lagom blandning gillar jag ialla fall.


A cottage by the seaPost pippi....


Tänkvärda ord...


Fynd..


Arbets lust...

Nu när sommaren försvann, fick jag en sådan lust att göra om lite här hemma. Började äntligen måla trappen. Det kommer bli jätte bra. Jag har även målat en del andra saker också, ramar och en gammal träbock som jag har prydnads saker på. Lite shabby - shic stil.

Vi åkte också en utflyktstur runt Enköping, skulle kolla på lite loppisar och kuriosabodar efter lite fynd.Men de vi skulle till hade måndags stängt.!? Åt i Enköping och sen åkte vi förbi en liten plats som heter Härkeberga där var det ett litet ställe som hade öppet. De hade en del småroliga saker.

Grundad...


Målar vår trapp...


Äntligen har jag börjat måla vår trapp!!

Lycko-woodoo från London..


Jätte söta tycker jag. Köpte dem till mina söner .

Sommar tårta..

Enkel marängtårta med bärmousse


Ingredienser

2 färdiga marängbottnar
2 dl bär, t ex vinbär eller jordgubbar
3 msk florsocker
4 dl vispgrädde
Chokladbitar efter smak

Gör så här:
Värm bären i en kastrull med sockret. Mixa bären. Låt det kallna.
Vispa grädden. Blanda ihop grädden och bären. Bred mousse på marängbottnarna.
Lägg dem ovanpå varandra, se bilden.
Garnera med bär och chokladbitar.``Det vi verkligen vill
tar vi oss tid till.´´

Roligt att föja andras blogg problem..(hi,hi..)

Ena sekunden fanns det så jävla mycket att kolla på(TV) och nu.. POFF. Trash.
Gick in i Desirees blogg och kollade runt lite, you know - nolife. Sen såg jag detta:

Dessies inlägg:


Dessies läsare:


Övriga dissar:


För det första är det synd att Desiree skriver så, hon är tillochmed svensk?! Nåja.. Sen kommer en idiot och tror hon kan bättre (säkert tagit en stor dos av 'Desireewannabpiller''). Så roligt och läsa alla andra kommentarer angående detta, haha. Det fanns fler också!

Skämmt

Prioritera mera...


Den här såg jag någonstans, och det är verkligen tänkvärt !


Min Hector..

 
Alltid beredd på nya upptåg...

pudel akvarell av mig..


Pub runda på cykel...


Lite sliten..

I går eftermiddag cyklade vi vår årliga cykelrunda. Vi är ett gäng på ca 50 personer, kompisar och grannar som i åtta år har cyklat mellan tre golf restauranger och druckit gott och avslutat med en god buffe´, i år var det Italienskt. Vi börjar klockan 14:30,hemma hos oss. Vi avslutar alltid med en efterfest med dans hos ett par som har en jätte stor veranda där alla får plats.
När vi var hemma klockan 01:00, så hade vi varit ifarten i över tio timmar !
Inte undra på att vi kände oss slitna. Vi har uppskattat att sträckan runt är 2 mil.
Men roligt är det !

Power meet..


power meet...

Ska man orka ta sig till power meet, åska i luften och det är så kvavt. Jag är inte så bil intresserad men hela raggar kulturen är som att jämföra med att en cirkus kommer till stan. Det är jätte roligt att titta på allt folk !
Bor man i eller nära Västerås så tycker jag att det hör till.

I denna ljuva sommartid.....min rabatt...


Lite roligt i värmen..titta en gång till..

Fotografera aldrig naken!

Så ¤¤¤¤¤¤ gott i värmen...


Vackert.... på bryggan....  Det är det enkla som är så vackert.

Akvarell målad av mig..


Varmt och skönt..

Ja, det här har jag längtat till hela året. Men lite jobbigt är det när man inget hellre vill, än vara på stranden hela dagarna, men har fått sol eksem trots att jag smörjer mig med hög solskydds faktor. Det går nog över, skam den som ger sig
. Så det är bara att packa badgrejer och följa med sonen till stranden.
Kanske det blir skuggan ialla fall.


Gulligt om osams..

Det behövs två för att
vara osams.
Om den ena parten väljer att
inte vara osams,
då blir det inte heller inget
osams.

Akvarell målad av mig..


Sheltie tatto..synd bara att den hade stånds öron...


Amor vincit omnia..kärleken övervinner allt.


RSS 2.0