Konstig händelse...Livet går upp och ner...

I dag ringde grannen och frågade om vi saknade vår gula katt, Famous. En katt hade blivit påkörd och dött direkt, föraren hade kommit med katten till honom.
 Till saken hör att hans dotter bor bredvid oss och de har också en katt, väldigt lik honom, som fått tre ungar för två veckor sedan. För att krångla till historien ytterligare så är bakgrunden till kattägandet så att vår katt Tequila fick ungar för tre år sedan, och då fick min svärmor Famous. Han var innekatt för hon bor i stan., men det gick bara bra i ett år, sen ville han bara ut. Då fick han flytta tillbaka till oss.
Nu har hon sommarstuga bredvid oss,så hon följde också med och skulle avgöra om det var Famous som blivit påkörd.
Katten låg på en svart sopsäck, ja det såg ut att vara Famous, den såg ut att sova . Svärmor var säker och blev ledsen, men vi tröstade oss med att döden hade varit omedelbar. Bättre att han dött, än blivit svårt skadad. Jag tyckte bara att det var konstigt att han hade vita tecken i pannan, men jag blev så osäker, allt annat var verkligen lika,markerat randig svans, vita stora tassar, smal, ljusgul mm. Hon tog säcken och vi gick tillbaka hemåt. Vi sa att vi skulle begrava den där vi hade begravt våra andra djur, i en vacker skogsbacke.
 MEN...då ser jag en gul katt sitta på en sten framför oss!  Vad lik Famous den var...Vi tittar på varandra och börjar skratta lite nervöst.
Oj !, då är det inte vår katt i säcken!?... Det blev lite konstigt att gå tillbaka och knacka på och säga att det nog var deras dotters katt istället . Det tråkiga är ju att då har tre små ungar ingen mamma längre. Det som också var konstigt är att hon inte verkade ha någon mjölk i spenarna,  hon hade så små spenar och juver så det var därför hon först kunde tas som en kastrerad hane.
Men historien är kanske inte slut än...Hon är inte hemma förrens ikväll, har vi tur så är det inte deras katta heller..Men någans kära husdjur är det . Sorgligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0