Fagersta

I dag höll vi till på Fagersta brukshundsklubb  jätte fin klubb med vackra miljöer.Vi skulle göra provet för allmänlydnadspasset. Hector och jag klarade det.Ganska enkelt kan tyckas ,men med tanke på att Hector är relativt ung , yngst i vår grupp så är jag glad.
Det var en skön men kall dag.Jag har köpt ett par nya skor ,som ska vara ruggigt bra och sköna.Just den här modellen är inte så varma men dom är helt vattentäta ,jag ska ha dem när jag går i skog och lerig mark .Väldigt välbehövligt då man är ute i ur och skur.Det är många som håller på med vallning som har testat skorna och är helnöjda.
Det är min instruktör som är återförsäljare av Muck Boot Co,jag fick dem idag och jag ska prova skorna redan ikväll. Jag blir så glad när jag hittar bra grejer. 
Vi är nio stycken i vår grupp,boxer,bearded collie,shetland sheepdog,rottweiler,staffordshire bullterrier,dvärg- schnauzer,lagotto romagnolo,irish soft coated wheatenterrier och en leonberger.
En väldigt trevlig blandning,både av hundar och kursdeltagare.

Regnig dag

Regniga dagar kan vara bra ibland ,då får man lite nyttiga saker  gjorda inne. Sen när man gjort alla ``måsten´´ så kan man måla akvarell eller läsa och bara mysa.OJ!  ...Just precis nu flög vår vimpel till flaggstången förbi fönstret ,det blåser rejält nu.Dåska jag bara gå ut och leta reda på vimpeln och sen ska jag fortsätta läsa Eva Bodfäldts bok Kontaktkontraktet ,som jag varmt rekomenderar.

Decibell


Hector


Jack russel valp


föreläsning

 Maria yttermyr höll en föreläsning på VBK ,den var mycket intressant . Hon är  leg.Psykolog, SBK- instruktör och Canis Klickerinstruktör.
Kvällens innehåll var Grundläggande inlärningspsykologi, Grundläggande beteendeanalys, Operant inlärning vs klassisk betingning.
Nu har jag lite att fundera på igen.

Vi utför ett beteende av två anledningar:
för att uppnå något vi vill
        eller
för att undvika något vi inte vill


Så enkelt men ack så svårt att omsätta i vardags träningen.

planer

Nu har jag åter igen börjat drömma om en hund till.Det går lite fram och tillbaka det där, även valet av blivande ras ändras .Det jag ständigt kommer tillbaka till är Bordercollie.Det ligger som ett litet frö men gror mer och mer..
Hör mig för med erfarna hundägare av Bordercollie och läser en del.
Måste nog bearbeta min kära man en del  innan också, då det bara är jag som har ett stort hundintresse.


Hector


Igår var ...

Igår var det kurs igen, vi gjorde en mentalbeskrivning på en Rottweiler,som en deltagare äger. Väldigt intressant. Kul att få se olika sidor beskrivna hos en hund.
Just nu håller jag på att funderar ut vilken hund jag ska  välja att jobba med som min projekt hund.Det ingår i kursen som allmänlydnadsinstruktör att man börjar göra en mentalbeskrivning av den hunden.

Visst är jag söt..


Man tycker ...

Man tycker ju inte mindre om sin man bara för att man tycker mer om hunden!

Shetland sheepdog


Skönt fast det är höst..

Idag var vi ut på en långpromenad vi gick  gärdesvägen  till skogen .Hector ser inte tjusningen med att bara hålla sig på vägen så ikväll blir det en dusch.Det är tur att det inte är så mycket jobb med en sheltiepäls, det är inte min grej det där med pälsvård. Men han blir väldigt fin så när man är klar är det värt mödan.

Jag går en utbildning till allmänlydnads instruktör, det är jätte kul.Ser verkligen fram emot den utveckling det förhoppningsvis kommer att leda fram till . Jag tar all kunskap till mig och så försöker jag omsätta  den till mig och Hecor. Klurar på små detaljer som kan göra stor skillnad.
 Jag ska på en ny föreläsning på söndag.kul! Det är utöver de vanliga kurstillfällena. Återkommer med ny inspiration.

på spaning..


Sheltie jag målat från Skogsbacken


Hector i första snön


inspiration i vardagen

Den 5 november var jag på en föreläsning i Eskilstuna .Det var Kenth Svartberg, doktor i etologi,som föreläste i relation människa och hund. Jag blev så inspirerad av hans otroliga kunskap och erfarenhet .
Att Kenth var så positiv och rolig gjorde inte saken sämre. Precis vad jag behöver!

Så nu när vi har  varit ut i skogen  försöker  jag tänka i nya banor, när det gäller samarbetet mellan mig och Hector .
Kenth har en väldigt bra modell angående samarbete, trygghet och bestämmande.
 En så enkel sak som att inte följa samma gamla invanda stigar utan gå rakt ut i skogen, har givit en helt annan följsamhet när Hector är lös.Nu måste han ha en helt annan uppsikt på mig när jag hela tiden kan ändra riktning.

Att gå fint lärde jag min hund på kurs med hjälp av godis, som jag höll i handen.Resultatet är att han tittar på handen om jag har något godis, då kan han gå fint men tröttar ganska fort. Nu kom jag på en variant som Kenth pratade om men som passar oss bättre. Jag lägger en godisbit på jackärmen vid armbågen,har armen vinklad .När Hector är uppmärksam på mig så kommer belöningen i form av att jag puttar ner godiset till honom.Han tycker det är roligare eftersom han inte vet när eller om det blir någon belöning, han ser inte godiset.Det blir en rolig överraskning. Resultatet blir att han går fint.

hundakvareller

Här kommer jag snart lägga in bilder på mina hundporträtt .

Hector


Hundsport och akvarell

Jag har sedan några år kommit på vad många andra har vetat i hela sitt liv, att hundsport är så jätte roligt!

Mitt lilla charmtroll sedan ett år är en shetland sheepdog som heter Hector.
Ett stort intresse till i mitt liv är akvarellmålning, speciellt hundporträtt som jag målar på beställning.
Så mycket hund blir det.
Jag är medlem i en brukshundsklubb, vi har gått grundkurser i lydnad och nu i höst gick vi en agilitykurs .
Det var det mest lyckade vi gjort , det gav jätte mycket.
Jag kommer skriva mycket om detta och lite om det mesta.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0